речник контакт

Лебедот бел стаса на езеро Младост (фото)

Од ловното друштво велат дека често лебедите се гости на оваа вештачка акумулација, кога попатно ќе слетаат тука и по некое време ќе заминат

Петар Печков

Од изминатиот викенд, велешкото езеро има нов времен жител.

Тоа е еден лебед, кој посетителите можат да го видат на крајбрежјето пред Хотел Романтик. 

Од ловното друштво велат дека често лебедите се гости на оваа вештачка акумулација, кога попатно ќе слетаат тука и по некое време ќе заминат.

Дотогаш може да се ужива во убавината на оваа прекрасна птица. 

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »