речник контакт

Летниот распуст започна порано

Учениците од велешко на ферија, не до 1-ви туку 2-ри септември

Петар Печков

 Иако е 7-ми јуни учениците од денес са на летниот распуст. Иако наставата во  учебната година трае до 10-ти јуни, бидејќи  биле исполнети наставните планови, надлежните решија таа да заврши денес петок 7-ми јуни.

Тоа беше повод за прослава, некаде и со  тапани, во весела атмосфера. Книгите се вратија, новите бесплатно ќе ги добијат на 2-ви септември, бидејќи 1-ви е недела. Така годинава тие ќе имаат подолг летен распуст. Нека уживаат во летните радости.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »