речник контакт

Летото утрово стигна, а жегата веќе не изгоре

Најтоплото годишно време дојде во 7,04 часот, петок 21 јуни

Петар Печков

Астрономски и календарски летото дојде утрово, овој петок. Тоа ќе трае до 22 септември, кога доаѓа есента. Истовремено на јужната хемисфера, за нашите посетители на ТРМР  дојде зимата. Иако летото дојде денес, по температурите тоа е  присутно една седмица.

Жешко е во зоврениот град, температурите се искачуват до 37 во сенка, се препорачува да не се излегува без посериозни потреби во терминот од 10 до 17 часот. Ова посебно важи за хронично болните и повозрасни лица.

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »