речник контакт

Лиле со синовите Владе и Ристе замина за Негорци на бања, со помош на Жито Маркети

Жито Маркети,се вклучија со помош за семејството Димитриевски, чии два сина се лица со посебни потреби

Петар Печков

Владе и Ристе, со нивната мајка Лиле Димитриевска, од денес се на десет дневен престој во бањата Негорци.

Ова нив им го овозможи ,,Жито Маркети,, како општествено одговорна компанија, реши да го покрие престојот за семејството во овој рекреативен центар.

Како и во други случаи, и за семејството Димитриевски, Жито Маркети помогна Владе, Ристе и Лиле да заминат од дома на десетдневен престој на бања и се приклучија во акцијата за помош на ова велешко семејство. 

Мајката Лиле сама одгледува два 27 годишни сина, Владе и Ристе, кои се лица со посебни потреби. 

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »