речник контакт

Лице кое не било регистриран земјоделец превезувало 480 литри ракија и 40 литри мастика

Ракијата и мастиката биле од домашно производство и против него ќе биде поднесена соодветна пријава

Петар Печков

Царината објави дека на подрачјето на СВР Велес деновиве,  полицијата открила лице кое дистрибуира поголемо количество ракија и мастика, која била од домашно производство а за тоа немал соодветна документација.

При контрола на македонско патничко комбе управувано од македонски државјанин, од страна на полициски службеници од СВР Велес откриени се  480 литри домашна лозова ракија и 40 литри домашна мастика. Пронајдената ракија била предадена на мобилните царински тимови за понатамошна постапка. Поради тоа што лицето не е регистрирано како земјоделец -мал производител на алкохолни пијалаци, ракијата е привремено задржана - информираа од Македонката царина.

Против сопственикот ќе биде поднесено барање за поведување прекршочна постапка. Случајот е регистриран на подрачјето на ПС Неготино.

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »