речник контакт

Лична карта на Велешанец

На Повеќе можете да се уверите дека текстот се однесува за скоро секого во градов.

Зоран Николов

Лична карта на Велешанец

Име и презиме: Исто како дедо му.

Прекар: Улав, Смрден, Пеер, Умрен, Ташак, Сељак.

Хороскопски знак: Семкар, подзнак Драпајмадиња.

Адреса: Или Благој Ѓорев или нагоре по ридот.

Професија: Шо и да е за пет иљади.

Општествен статус: Незадоволен граѓанин од владата.

Хоби: Кладење, Гледање плакати кој умрел.

Брачен статус: Среќно неоженет.

Деца: Едно ко ниедно.

Домашно милениче: Галапчиња.

Станбен статус: Хармонична симбиоза со родителите.

Вечна амбиција: Да добијам документи за на брод.

Надежи: Годинава да биде поарно.

Најчеста фраза: „Абе умрел Андре на Ленка...“

Непоправлива навика: Плукање по улица

Дневна маршута: Дома – Работа – Дома, Дома – На школо – Дома, Дома – Кладилница – Дома (Кладилница се комбинира со претходните две), Дневна – Спална – Дневна (само за најупорните)

Вечерна шема: 30 круга од Панини до кај Семкарот (за под 18 год.) Рандом избор на комплекс кафичи + PUB IN, AS, DISCO

Трошоци: Повеќе од заработката.

Комплекси: Да му цркне козата на комшијата.

Најпосакуван велешанец: Тој со поршето.

Најпосакувана велешанка: Таа со деколтето и миничот на минус 20.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »