речник контакт

Лопатата в рака, снегот сам не се чисти

Некои за пример, други за сеир, ама снегот е тука и не може да се стопи. Под негова покривка се и спомениците на Рацин и Коњаникот

Петар Печков

Новото количество на снег, кое овој пат падна дење ги извлече на улица сопствениците на дуќаните од централното  градско подрачје. Повеќето од нив на дело покажаа дека знаат да си го исчистат снегот од пред врата, што останало традиција уште од старите дуќанџии.  Се приклучија и комуналците од ЈКП Дервен. Под снежна покривка се и спомениците на Рацин и Коњаникот. Уше една фото репортажа од Велес под нов нанос на снег.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »