речник контакт

МХК „Злетово“ на две рати

Собранието на доверители на вчерашната седница ја прифати одлуката на Одборот на доверители - МХК \"Злетово\" во стечај да се продаде на холандската фирма \"Ресурсис холдинг\" од Амстердам за 7.601.000 евра.

Аница Солева

Собранието на доверители на вчерашната седница ја прифати одлуката на Одборот на доверители - МХК \\\"Злетово\\\" во стечај да се продаде на холандската фирма \\\"Ресурсис холдинг\\\" од Амстердам за 7.601.000 евра. Стечајниот управник Владислав Тамбурковски по завршувањето на Собранието изјави дека \\\"Ресурсис холдинг\\\" оваа сума треба да ја платат во две рати, првата поголема веднаш, додека втората најдоцна дванаесет месеци по влезот на купувачот, за што ќе биде обезбедена првокласна банкарска гаранција. Тој информира дека на тендерот, покрај минималната почетна цена од 7,6 милиони евра, без обврски спрема вработените и исчистен од долгови, други услови немало. Комплексите ,,Хемија\\\" и ,,Металургија\\\" на МХК ,,Злетово\\\" во стечај се продадоа на петиот меѓународен тендер. Неговата продажба започна пред една година, а почетната цена беше 13,5 милиони евра. (МИА) Извор: [url=utrinski.com.mk]Утрински весник[/url]

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »