речник контакт

Маалска чешма протече

По четириесетина години пауза протече вода од Маалска чешма

Петар Печков

Жителите на месноста Маалска чешма, едно од старите јадра на Велес,  се задоволни откако  локалните власти  мим овозможија истата да проработи по  четири децеини откако таа секна.

Одличен потег и многу сме благодарни на општината што позитивно одговори на нашето барање. Маалска чешма проработе повторно, се направи и мало одмаралиште со клупи и сега е како во стартие времиња=- велат соседите

Откако чешмата  протече се врати животот во овој дел од градот, луѓето то овој дел на градот  има можност каде да го минaт слободното време, соседите да се видат и помуабетат, а минувачите кои одат до или се враќаат од црквата Св Пантелејмон  имаат место каде да здивнат и се напијат вода.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »