речник контакт

Магдоносот поскап од портокалите, компирите од јаболката

Чуден пазарен ден во Велес. Цените на Градскиот пазар нелогични.

Петар Печков

Сите за кои недела е пазарен ден, беа изненадени од цените на одредени производи. Така врзоп магдонос чинеше 30 денари а килограм портокали 25. Килограм компири чинеше 30-35 денари додека јаболка може да се купат за 25 денари за килограм.

Ова е многу чудна ситуација. Нелогична ама кога мора да се купува мора и да се плати. Дома ни требат и магдонос и компири. Ваква состојба не помнам изминатите дваесетина години – вели велешанец кој доаѓа на пазар само во недела, бидејќи во вторник и петок, кога има пазар тој е на работа.

АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »