речник контакт

Македонија во Балканската група на ЕП во кошарка во Литванија

Во иста група со Грција, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Хрватска и квалификант. Македонија по трет пат учествува на Европско првенство во кошарка.

Петар Печков

ЕП ќе се одржи од Литванија од 31 август до 18 септември.

Македонија е во групата Ц со БиХ, Македонија, Хрватска, квалифинкат (победникот од Португалија, Унгарија и Финска) Црна Гора и Грција ( редоследот е според извршената жрепка).

Во другите групи распоредот е следен:

Група А:  Полска, Велика Британија, Турција, квлификант, Литванија, Шпанија.

Група Б: Италија, Израел, Франција, Летонија, Германија, Србија.

Група Д: Бугарија, Грузија, Русија, Украина, Белгија, Слвоенија.

АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »