речник контакт

Македонците јадат најмногу леб па се друго

200 грама леб дневно и 70 грама месо.. и нешто чоколадо

Петар Печков

Лебот е најзастапен на македонската трпеза. Според објавените податоци на Државниот завод за статистика, годишно просечно македонскиот граѓанин јаде 72,8 килограми леб.

Годишната консумација од страна на еден жител на месо изнесува 25,9 килограми, додека на чоколади и кекси 6,7 килограми.

Податоците покажуваат дека во Македонија во текот на годината се увезени новогодишни производи во вредност од 754.450 евра.

АНКЕТА »

Колку сте задоволни од настапот на македонските репрезентативци на ЕП во одбојка?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »