речник контакт

Матуранти, првата албанска паралелка во Гимназија

Овој клас ќе биде запишан во историјата на најстарата Гимназија во Македонија, како прв кој четири години учел на албански јазик

Петар Печков

IV -7 е  паралелка  гимназијалци, кои јзаврши  посетувајќи настава на мајчин албански ајзик. Поради тоа тие ќе бидат запишани прва генерација која во најстарото средно училиште во Македонија учеше  на албански јазик.

 И тие како и остнататите матуранти имаат свои соништа и желби, кои ТРМР им посакува да им се остварат.

 Иако оваа паралелка од самиот почеток наидуваше на пречки во работата, со немање на наставен кадар, материјал, отпор во средината , тие успеаја да го завршат средното училиште. Од 34 запишни, завршија 27.  Нека  им е честита матурата.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »