речник контакт

Маја Велиновска е нов директор на Детските градинки во Велес

Велиновска е вработена во оваа институција 11 години

Петар Печков

За нов директор на Детските градинки во Велес е именувана Маја Велиновска, која има стаж од 11  години работав  во оваа институција.

Таа  е  дипломиран професор по предучилишно воспитување при Педагошкиот факултет Гоце Делчев при УКИМ и дипломиран професор по одделенска настава при Педагошкиот факултет при УГД од Штип. 

Во периодот  2009-2016  била раководител во објект  бр.4 „Дизни“ на ОЈУДГ  „Димче Мирчев “  а од  2018-2020-та раководител во објект бр.3 „Детелинки “ ОЈУДГ  „Димче Мирчев “.

АНКЕТА »

Дали граѓаните ги почитуваат препораките за заштита од корона вирусот, да останат дома, да има растојание кога се чека во редица пред банка, маркет?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »