речник контакт

Мензите на Пелагонија станаа сопственост на АД Киро Ќучук

Во период кога губи поради долгови или продава поголем дел од имотот, АД Киро Ќучук стана сопственик на двете згради на АД Пелагонија, кај велешани познати како мензите на Пелагонија.

Петар Печков

Во период кога губи поради долгови  или продава поголем дел од имотот, АД Киро Ќучук стана сопственик на двете згради на АД Пелагонија, кај велешани познати како мензите на Пелагонија.

Поради дамнешен хипотекарен долг на АД Пелагонија кон АД Киро Ќучук, истиот неодамна е реализиран и сега тие се сопственост на АД Киро Ќучук, кој се наоѓа во сериозна финансиска криза. Откако неодамна го наушушти Хотелот Вила Зора, му беше одземен Хотелот во Горно Врановци, продаде дел од имотот во Чашка, дилемата е колку време овие објекти ќе останат во сопственост на АД Киро Ќучук.

\"\"

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »