речник контакт

Метрудхем прави есап за Топилницата

Колку пари би чинело рестартирањето на комбинатот, имаат задача да пресметаат повеќе еколошки стручњаци

Петар Печков


Велешани во недостаток на информации што се случува со Топилница, која не работи шест години а од неодамна е сопственост на Метрудхем, стравуваат дали овој загадувач повторно ќе проработи.

 

ТРМР дознава дека сопствениците ангажирале неколку еколошки експерти кои треба да извршат финансиска проценка колку ќе чини евентуалниот  рестарт на комбинатот, со почитување на строгите законски решенија кои ги барала процедурата, да се третира како нова инсталација.

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »