речник контакт

Мијак продаде дело на аукција во САД

Средствата е за хуманитарни цели

Петар Печков

Во хотелот  Mohonk Mountain House во близина на Њујорк, пред два месеци се одржа аукција на ликовни дела. Таму се продаде

и дело на велешкиот уметник Александар Јовановски Мијак. Средствата од делото, како и  од останатите  заминаа во хуманитарни цели. Мијак деновиве заминува за Соединетите Американски Држави каде ќе реализира две самостојни изложби во Њујорк и Њу Џерси.

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »