речник контакт

Модна колекција Лале

Соња Пљакова се претстави пред велешанки со дел од нејзината колекција

Петар Печков

 На манифестацијата ,,Етно вешта жена, имаше и модна ревија. Тоа беа модели на  велешанката Соља Пљакова, а колекцијата е насловена ,,Лале,, или Тулип. Истата е наменета за странскиот пазар со ограничен број на примероци на фустани.

Специфичноста е што тие сите се во еден мал дел украсени со македонски традиционален стар вез. Девојките кои ги носеа фустаните се манекенки од Велес.

АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »