речник контакт

Молитви на жена и маж

Молитва на жена Пред да отидам во сон, се молам за маж што не е морон. Кој е згоден, умен и има добра душа и кој обожава бескрајно долго да слуша...

Зоран Николов

Молитва на жена

Пред да отидам во сон,
се молам за маж што не е морон.
Кој е згоден, умен и има добра душа
и кој обожава бескрајно долго да слуша.
Некој што мисли пред нешто да каже
и кога ќе рече дека ќе се јави да не лаже.
Се молам да има добра работа и скапи ствари
и нема да се лути кога ќе трошам негови пари.
Да ми отвора врата и столот да ми го мести,
да ме масира и секогаш да ме чести.
Сакам маж што ќе води љубов со мојата свест
и секогаш да знае да каже „Ти си моја чест!“
Се молам тој маж да ме сака до крајот,
и секогаш да ме води во рајот.

АМИН

Молитва на маж

Се молам за глуво-нема нимфоманка со големи цицки
која има продавница за алкохол и јахта.

АМИН

 

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »