речник контакт

Моршанск, градот со кој ќе се збратимува Велес

Прошетка низ повеќе фотографии по овој руски град

Петар Печков

Моршанск е градот со кој Велс потпиша писмо за намери. Рускиот град брои 41 илјади жители, иако во 1989-та  имал 50 илјади. Има текстилна фабрика, фабрика за шински возила. Датира од крајот на 16-тиот век. Има соборен храм Св. Богородица кој собира шест илјади верници.

 Прошетка на градот нис повеќе фотографии.

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »