речник контакт

Мостот Гемиџии, безбеден без наноси од дрвја

Отстранети се дрвјата кои осум месеци беа закана за стабилнота на мостот

Петар Печков

Измиантите денови дрвото кое беше закана по безбедноста на мостот Гемиџии е отстрането. По нарачка на општинските власти, стручни екипи влегле и го исекле.Сега мостот е безбеден и нема закана по неговата стабилност.

Дрвото  беше донесено од  надојдениот Вардар при поплавата на 5-ти декември ,и пролетва тоа пролиста  и зазелени иако немаше корен. Се чакаше само погоден момент, кога нивото на реката Вардар ќе ниде ниско, за да може да се исече и неговите делови да се пуштат по неа.

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »