речник контакт

Мудрости

„За да направиме големи дела, мораме да живееме како никогаш да нема да умреме.“ „Надежта е слаб водич, иако може да биде добар сопатник.“ ...

Зоран Николов

„Потешко е да се биде праведен отколку добар.“ Виктор Иго „Не се плашам од способноста на другите. Се плашам само од оние кои се на се способни.“ Nepszabadsag „Вистинска правда е чистата совест.“ Виктор Иго „За оној што не знае, сегашноста е минлива. За оној што знае, оваа иста сегашност е вечна.“ Индиски мислител „Бреговите кои во животот ги преминуваме најтешко се состојат од зрнца песок.“ Фридрих Хебел „Често карактерот на човекот е истовремено и негова судбина.“ Ото Лудвиг „Изговор на човекојадецот: \\\'Човекот е стока!“ Станислав Јержи Лец „Во ништо не се верува така цврсто како во она што се знае најмалку.“ Мишел Ејкем д Монтењ „Грешките на другите ни се секогаш забавни.“ Андре Жид „Со златни букви е запишано: надевај се на најдоброто, но биди подготвен за најлошото.“ Кинеска пословица „Ништо не е потешко од длабоките мисли да се изразат така секој да може да ги разбере.“ Артур Шопенхауер „Трпеливиот дух има скриено богатство. (Patientia animi occultas divitias habet.)“ Латинска изрека „Прај добро и врли го в море.“ Македонска народна пословица „Ниеден пат не е премногу долг за оној што полека чекори и не се брза; никаква добивка не е премногу далеку за оној што е вооружен со трпение.“ Ла Бриер „Надежта е слаб водич, иако може да биде добар сопатник.“ Лорд Џорџ Сарил Халифакс „Најдолго патување е патувањето во својата внатрешност... Патот кон светлината неопходно минува низ светот на акцијата.“ Даг Хамерскјелд „За да направиме големи дела, мораме да живееме како никогаш да нема да умреме.“ Лук де Клапиер Вовенарж „Не е измама да се измами оној што те мами.“ Публиј Насо Овидиј „И море од солзи има некаде свој спротивен брег, инаку никој никогаш не би заплакал.“ Рабиндранат Тагоре

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »