речник контакт

Музеј на сладоледот во Њујорк

Музејот е со ограничено траење, само до крајот на август

Петар Печков

Балони што се јадат, чоколадна сала, базен со разнобојни украси за јадење и декорации на колачи е понудата што на посетителите ќе има ја пониди Музејот на сладоледот во Њујорк, чие свечено отварење е закажано за денеска. Музејот на сладоледот е долгогодишна фантазија на 24-годишниот основач Мерили Бан.

Турнејата низ музејот почнува со бесплатен сладолед, а продолжува со посета на собите исполнети со балони исполенти со хелиум што се јадење, што придонесува за трансформирање на гласовите на посетителите.

Најголема атракција е големиот базен со 11.000 фунти разнобојни јадења и декорации за колачи. Крај базенот стои натпис: „Замислете си желба и нурнете на сопоствен ризик. Предупредување: Може да предизвика спонатана среќа“.

Во музјеот се наоѓа и чоколадна сала, која е задскриена со сатенската кафема завеза и каде слуша музчкиот ремиксот „Pure Imagination“. Во салата има фонтана со чоколадо, чоколади, зрна какао по подот и големото чоколадно видео.

Посетата завршува на игралиште каде има лулашка во форма на сладолед, како и сладолед-сендвич нишалка за двајца, а посетителите можат да откријат кој вкус сладолед ним најмногу им одговара, благодарејќи на специјална апликација.

Музејот ќе работи само до 31 авуст во периодот од 11 до 15 часот, а билетот чини 18 долари за едно и 30 долари за две лица.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »