речник контакт

Награди за најубаво осветлен двор, излог и тераса за 2018-та (фото)

Кој ги доби наградите?

Петар Печков

На годишната завршна свеченост за 2018-та година, Општина Велес ги награди сопствениците за  најдобра илуминација. Па пријавите од  конкурс, кој  го распиша локалната власт, од страна на комисијата,  беа одбрани најдобрите, кои добија по 15 илјади денари парична награда.  

За најубаво новогодишно украсен излог се доделија две награди. На  Јован Нешов и бутик ,,Зик- зак,, лоциран ана улица Благој Ѓорев бр 61/2 и Трајче Давчев за бутик ,,Бронкс,, на ул. Благој Ѓорев 24.

За најубаво уреден двор наградата ја доби Владимир Николов  куќа и двор на ул. Георги Димитров бр.7.

За најубаво уредена тераса наградата ја добија двајца сопственици. Јасмина Талеска  тераса на ул. Христо Татарачев бр.2/12 и Љубомир Илиевски ул. Киро Ќучук бр.1

АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »