речник контакт

Наместо матурска слика

Генерацијата економисти од 1959-та од економско во Скопје на прошетка и пастрмалија во Велес

Петар Печков

 Можноста да се видат и дружат, не ја пропуштаат учениците од средното економско училише Борис Кидрич од Скопје. Генерацијата која завршила 1959-та година убавиот окотмвриски ден го искористи да се сретнат и го посетат Велес и нивнито соученик Ѓорги Тумбов. Го посетија Градскиот музеј и неодминливо се дружеа со пита пастралија. И наместо матурска слика во излогот од некој дуќан, еве ги на ТРМР.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »