речник контакт

Најголема вештачка елка во Европа

Најголемото вештачко божиќно дрво во Европа, високо [b]72 метри[/b], е поставено во центарот на Варшава. Дрвото е осветлено со околу два милиони сијалици, а огромната метална конструкција се издига пред највисоката зграда во полскиот главен град, Палатата на културата. Кога температурата ќе се спушти доволно, околу вештачката елка ќе биде поставено и лизгалиште.

Аница Солева

Најголемото вештачко божиќно дрво во Европа, високо [b]72 метри[/b], е поставено во центарот на Варшава. Дрвото е осветлено со околу два милиони сијалици, а огромната метална конструкција се издига пред највисоката зграда во полскиот главен град, Палатата на културата. Кога температурата ќе се спушти доволно, околу вештачката елка ќе биде поставено и лизгалиште.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »