речник контакт

Најдобриот клас во историјата на велешка Гимназија

IV/2 класот на проф. Душан Џаџов од учебната 1981/2 во Гимназија Кочо Рацин имаше просек 4,85

Петар Печков

На фотографијата  е IV/2 класот на проф. Душан Џаџов  од учебната 1981/2 година  кој го има највисокиот просечен успех од 4,85 во историјата на училиштето.  

Тоа е се уште  недопирлива граница на знаењето и за новите генерации.

Фотографијата  е од годинашново одбележување на  35 години матура на овој клас. Благодарност за тоа  што  ја отстапи до Енвер Мемедовски  

Гимназијата се гордее со своите деца, кои ги изучи и создаде да бидат чесни и лојални граѓани на Македонија – изјава на директорката Стефанка Богоевска ноември 2007-та .

АНКЕТА »

Како ќе ја помните годината зад нас, 2019-та?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »