речник контакт

Најдобрите студенти од Повардарјето

Добија признанија од Вардарски плански регион и можност за вработување

Петар Печков

20-те најдобри студенти од деветте општини од Вардарски плански регион, вчера беа промовирани  на свеченост во хотел Гарденија.

Тие имаат највисок просек и со своето  знаење, ќе бидат презентирани пред бизнис секторот од  Повардарјето, за нивно вработување.

Секој од нив доаѓа од една од деветте општини, каде веќе добиле признание за најдобар студент, тие се пријавиле на конкурсот од ВПР, по што добија и признанија.  

Ова се надјобрите студенти од Велес, Кавадарци, Неготино, Свети Николе, Лозово, Градско, Росоман, Чашка и Демир Капија. 

АНКЕТА »

Дали 8-то место на ФК Борец во Првата лига ги задоволи вашите очекувања?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »