речник контакт

На викенд до Мокрени и Ораов Дол

Предлог каде да минете викенд, блиску до градот а далеку од жештината и гужвата, на падините на планината Бабуна

Петар Печков

Доколку имате желба да минете викенд кој ќе ви остане во сеќавање не пропуштајте ја можнсота да ги посетите Ораов Дол и Мокрени.

Во Ораов Дол  е планинарскиот дом ,,Браќа Јаневи,, каде цената е 150 денари. Ако дојдете тука можете да се искачите на блискиот врв Краџица и да го видите Прилпеско поле и Круишево. Прошетајте до блисктеи водопади, видете ја прекранста селска црква Св.Никола. инфо тел. 078 377 135

Во Мокрени цената не ноќевање е 70 денари. При посетата на овој дом ќе имате можност да се искачие на врвот Биса од каде се гледа Пелагонија и Рек Битола, како и Крушево. Посетете ја селската црква Св.Никола или мансатирот Св Спас. инфо тел.  078 202 549

Во овој период од годината, во околината на  двата дома,  ќе можете да берете печруки, чај, капини и малини. Двата дома имаат купатило, санитарни јазли, вода, струја.

Се стигнвуа пеш од железничка станица Теово, за два часа одење. Или со автомобил но по лош земјен пат.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »