речник контакт

Невработени лица ангажирани за извршување на јавни работи

Ангажирани се невработени лица со ниски квалификации, за дополнително уредување на јавните површини на Велес

Петар Печков

12 невработени лица  еден месец ќе бидат ангажирани за извршување на јавни работи  во  Општина Велес. Сите тие се лица со ниски квалификации.

Во период од еден месец ангажираните  ќе работат во ЈКП Дервен на чистење и уредување на градските улици, уредување на површините пред станбените згради и парковските површини.

Со времено ангажираните вработувања преку овој проект ќе се овозможи дополнителна поддршка на јавното комунално претпријатие за уредување на општината во летниот период кога потребите за чистење на градот се најголеми.

Дел од лицата се корисници на социјална помош, но со овој проект истите нема да го изгубат статусот на корисници на социјална помош и заштита.

АНКЕТА »

Велес е еден од малкуте градови во Македонија, кои немаат пешачка зона во центарот на градот. Дали сте за улица 8-ми септември од Сармаале до споменикот на Илинденците да биде затворена за сообраќај а тој дел пешачка зона?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »