речник контакт

Нема украдени светилки од новогодишните елки

Очигледно крадците научиле дека светилките се само за на елките, за останато неупотребливи

Петар Печков

Се собраа украсите од Новогодишните празници, вклучувајќи ги и тие од трите елки во градот. Од надлежните во локалната власт се задоволни што годинава нема украдени светечки тела, само прегорени. На трите елки кај ДОЗ, кај Пошта и кај Сако трејд нема ниту една светилка што недостига.
 
Очигледно дека со годините наназад, тие што градеа или ги позајмуваа видоа дека  светилките се употребливи само за оваа намена, за на отворено, за елките. Не се за  по дома. И затоа најверојатно повеќе не се крадат, не можат каде да ги користат – велат надлежните  од локалната самоуправа.

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »