речник контакт

Не е избран нов претседател на Основен суд Велес

Републичкиот Судски Совет на седницата одржана во понеделникот не избра претседател на Основен суд Велес

Петар Печков

Ниту во третиот обид не е избран претседател на Основен суд Велес. Потребното мнозинство, на седницата,  не го доби ниту еден од четворицата кандидати кои конкурираа за ова место, еден кривичар, двајца од граѓанското одделение и еден кој суди стопански предмети.

Републичкиот Судски Совет реши да се распише нов конкурс  за претседател на Основен Суд Велес. И натаму на местото в.д претседател, повеќе од девет месеци се наоѓа судијката Виолета Мојсова.

АНКЕТА »

Како ќе ја помните годината зад нас, 2019-та?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »