речник контакт

Не очекува зима со многу снег

Снежни јануари и февруари

Петар Печков

Според среднорочните прогнози на AccuWeather, оваа зима ќе биде малку постудена од просекот за нашите подрачја, особено во месеците јануари и февруари, кога се очекуваат поголеми врнежи од снег.

Според оваа метеоролошка страница, специјализирана за времето, области од Средоземното Море до Балканот ќе биде многу помалку бурна  во споредба со минатата зима, но  ќе изобилуваат со снег.

За потсетување, оваа страница прогнозираше дека ќе имаме топла и сува есен.Тоа во пракса се покажа како точно. Освен декевмри кој беше сув студ.

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »