речник контакт

Не очекува топла пролет

Според долгорочната прогноза на метео стручњаците, не очекува топла пролет.Крајот на април и мај со летни температури

Петар Печков

Пролетта ќе биде во полна сила од Италија преку Балканот  до Украина, каде што неочекувано топлината ќе остане за долго во овој дел од Европа и ќе  се протега од март до мај.

Недостатокот на ладен воздух  кој би дошол  преку  северниот дел на Русија ќе  спречува какви било упади од  Арктикот во јужниот дел на Европа, во текот на пролетта.

Како резултат на тоа,  ќе има долги периоди на над нормална топлина во комбинација со посуво време  кои  ќе доминираат оваа пролет.

Од крајот на април во мај, температурите повремено ќе се зголемуваат до ниво почести за текот на првата половина на летото, а најинтензивна топлина очекува во јужна Италија и јужниот дел на Балканот.

Истите овие стручни лица, во октомвири  кажаа дека не очекува блага зима...

http://www.accuweather.com/en/weather-news/2016-europe-spring-forecast-frequent-storms-eye-london-paris-berlin/55447343

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »