речник контакт

Не очекува топла и сува зима

Прогноза за зимата 2017-та. Снегот мислена именка

Петар Печков

Според предвидувањата на стручните  лица, презентирани  на специјализираната  http://www.accuweather.com/  не очекува топла и сува зима.  

Метеоролозите предишуваат пролонгирани периоди на суво време низ Балканскиот Полуостров. По смртоносните поплави што   погодија делови од Балканот во август, се очекува посува од нормалните зима со значителна топлина. Бура системите кои имаат влијание врз регионот, генерално ќе бидат слаби и не се очекуваат големи невремиња. Снежни врнежи ќе биде под нормалните во Динарските Алпи, Стара Планина и Карпатите.

Малку или не подолг период на под нормални температури се очекуваат влезови на арктички воздух и штитови на  висок притисок.

На крајот на сезоната се најавуваат  ладни фронтови, кои може да предизвикаат температурите да паднат поблиску до нормалните за  ова годишно време. Меѓутоа, во целост температурата ќе биде многу над нормалното ниво во текот на зимската сезона.

http://www.accuweather.com/en/weather-news/europe-winter-forecast-2016-2017-stormy-uk-mild-wet-france-germany/60378723

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »