речник контакт

Нивото на езерото Младост

За да се расчистат дилемите дали и колку е покачено нивото на велешкотое зеро Младост погледнете ги фотографиите

Петар Печков

Од Риболовното друштво Бабуна велат дека езерото е покаченоза најмалку 70 цм. други велат е на исто ниво како и лани. Ако се споредат двете фотографии од октомври лани и од јуни годианва ќе се види дека водата во езерото е на повисоко ниво за еден метар, колку што е висината не една од стапките на столбовите која недостига, поради надојдената вода.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »