речник контакт

Нивото на реката Вардар во Велес во опаѓање

Во неделата беа измерени највисоките 150 цм. летово. И Бабуна во Богомила вчера имаше рекордни 50 цм.

Петар Печков

Откако вчера, во неделата беа измерени највисоките 150 цм на ниво на реката Вардара во Велес, таа денес е опадната и нивото е 130 цм. колку што беше во петокот. 

Просекот на нивото на реката во Велес, за месец август е 36 цм. Опадна и нивото ан реката Бабуна измерено во Богомила. Ако вечера, во неделата беше  цели 50 цм. денес е 30 цм. .

Во овој период во Богомила нема просек на нивото на реката Бабуна.

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »