речник контакт

Ни претстои блага зима 2016-та

Македонија ќе биде, заедно со земјите од Медитеранот, поштедена од силната зима, која ќе ја зафати Европа

Петар Печков

 По натпросечно топлата есен, кога во ноември беа измерени 24 и 23 степени на 11-ти и 12 ноември, пред нас е блага зима. Такви се прогнозите за престојаното годишно време кое започнува на 22 декември.  

Прогнозите велат дека ќе има екстремно ладна зима во Северна Европа, додека југот, вклучувајќи ја и Македонија ќе имаме блага зима.

Слично време ги  очекува Шпанија, Португалија, југот на Италија, Грција, Бугарија и Црна Гора. Малку по на север од нас ќе има бури и ветришта.

АНКЕТА »

Дали користите велосипед во Велес?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »