речник контакт

Нова иницијатива за албанската паралелка

Родителите на децата од Бузалково кои завршуваат основно образование собирале потписи за да се отвори паралелката на албански јазик во Велес, а не во Чашка.

lj lkjl

Родителите на децата од Бузалково кои завршуваат основно образование собирале потписи за да се отвори паралелката на албански јазик во Велес, а не во Чашка. Ова е нов момент околу одлуката на министерството за образвание и наука да се отвори една албанска паралелка во гимназијата „Кочо Рацин“ и да работи како дисперзирана во Чашка. Градоначалникот на Чашка побара од министерството доколку се отвара албанска паралелка, да се отвори и една на македонски јазик. Вчера се одржала работна средба со преставниците од министерството. Градоначалникот Коцевски ваквото барање на жителите од Бузалково го толкува како нова иницијатива.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »