речник контакт

Нови директори во музеjот и спортската сала

Градоначалникот по распишаниот конкурс ги именува новите први луѓе на институциите што се под локалната власт

Петар Печков

Петре Костов дипломиран археолог е новиот директор на Народниот музеј Велес кој ќе го наследи досегашниот Спаско Перовски.

ЈП Парк спорт во дипломираниот професор по физичко воспитување Александар Табаков доби нов директор на местото од Илија Смилевски.

АНКЕТА »

Велес е еден од малкуте градови во Македонија, кои немаат пешачка зона во центарот на градот. Дали сте за улица 8-ми септември од Сармаале до споменикот на Илинденците да биде затворена за сообраќај а тој дел пешачка зона?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »