речник контакт

Нови меѓународни награди за учениците од Горно Оризари

Освоија две награди во Романија

Петар Печков

Учениците од 5 одд од ООУ,,Рајко Жинзифов“ Г.Оризари Велес учествуваа на Меѓународен конкурс за компјутерски цртеж ,,Боите на есента“ организиран од Министерството за образование на Романија  и Инспекторатот за образование во Липово.

На конкурсот пристигнале 2600 компјутерски цртежи од 75 училишта и клубови од Индија,Словенија,Полска ,Турција,Бугарија  и Македонија.

Ученичката  Аделиса Кицара од 5 одд  освои 2 награда а ученичката Аниса Црновршанин 3 награда.ученичките Амра Кицара и Алдина Шатара се стекнаа со благодарници за учество..Сертификат за одлично претставување со своите ученици на овој Меѓународен конкурс доби и нивниот ментор наставничката Лила Арсова

АНКЕТА »

Дали 8-то место на ФК Борец во Првата лига ги задоволи вашите очекувања?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »