речник контакт

Нови содржини од августовскиот културен бран

Шест содржини за седум дена, промоција на книга, изложба, концерти, сликарско -копаничарска колонија

Петар Печков

21.08.2013 (среда)
19:00 часот - Промоција на книга на авторот Веле Алексовски
Место: Медиотека – ЛУ библиотека „Гоце Делчев"
 
22.08.2013 (четврток) 19:00 - Ретроспективна изложба на академскиот сликар Ангел Петров, 80 години живот – 55 години творештво
 
20:30 часот - Вечер на сефардски песни - ансамбл „Келтикум“
Место: Амфитеатар – Младински парк

22.08
Сликарско-копаничарска колонија „Папрадишки мајстори“
Место: Куќи на уметности
 
27.08.2013 (вторник) 20:30 - Концерт на тамбурашки оркестар „Равница“, Република Србија
Место: Амфитеатар – Младински
 
28.08.2013 (среда) 20:30 - Концерт на Кристина Арнаудова
Место: Амфитеатар – Младински парк

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »