речник контакт

Новогодишен невкус, картон маало

Центарот на градот окупиран од картон препродавачи

Петар Печков

 Ако не се тезгите во центарот на градот, тешко дека ќе можете да го почувствувате доаѓањето на Новата 2013 година. Пет регуларни, платени монтажни и 20-тина диви препродавачи.

Распослани на летни креветчиња, картонски кутии, најлони ја грдат сликата на центарот. И затоа не може да не чуди неинтересот на закупците да земат тезга и понудат нешто за продажба. Тоа треба д се плати а на метро до нив е нелегалната конкуренција која за сите надлежни инспекции иако им е пред очи, не постои.

Да на зборуваме за сметот што го прават и на какво начин се продаваат. Ама очигледно инспекциите  имаат поважна работа, чекаат да дојде Нова година  а грдата слика ќе мине, секое чудо за три дена.

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »