речник контакт

Новогодишна елка од илјада книги

Дело на учениците од Св. Кирил и Методиј од Велес

Петар Печков

Инвентивноста на велешани годинава  е за пофалба, што се однесува до создавањето оригинални новогодишни елки.

По таа на Агрија од колбаси,  на Детските градинки од оптаден материјал, учениците од ОУ Св. Кирил и  Методиј создадоа елка од книги.

При тоа биле употребени околу илјада примероци книги а таа е висока околу еден  метар. 

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »