речник контакт

Ново од Интел

Американскиот прозводител на чипови Интел за неколку дена ќе почне да продава нови микропроцесори Ксеон за сервери кои треба да ....

lj lkjl

Американскиот прозводител на чипови Интел за неколку дена ќе почне да продава нови микропроцесори Ксеон за сервери кои треба да бидат конкуренција на производите на американската инфроматичка компанија АМД. Новите микропроцесори, како што објави Интел, се за 135 отсто помоќни од старите модели, а трошат 40 отсто помалку електрична енергија. Цената на Ксеон 5100 ќе изнесува меѓу 209 и 851 долар по парче за нарачка од 1.000 парчиња.

АНКЕТА »

Велес е еден од малкуте градови во Македонија, кои немаат пешачка зона во центарот на градот. Дали сте за улица 8-ми септември од Сармаале до споменикот на Илинденците да биде затворена за сообраќај а тој дел пешачка зона?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »