речник контакт

Ново труење на кучиња во центарот на градот

Отровот што се користи е опасен и за жителите и децата од околината. До кога прашуваат активистите од здруженијата за заштита на животните

Петар Печков

Ново труење во  центарот на Велес се случил во саботата вечер.  Отровот најчесто е расфрлан  кај хотелот Интернационал.

Вечерта после 18 часот реагирале и активисти на Здружението Гласот на животните, реагираа и од здружението Обезбеди Живо. Од двете затруени кучиња  актиистите успеале да спасат само едно.

Од двете здрружениеја велат дека дошла и  полицијата но како и секогаш настанот е регистриран во  записник и понатаму немало  реакција .

Следната жрта може да биде човек !! Отровите што ги користат се толку јаки што со самото помирисување може да умре и дете !!!- велат велешките активисти за заштита на животнтие. Ова е втор ваков случај за само еден месец. 

АНКЕТА »

Како ќе ја помните годината зад нас, 2019-та?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »