речник контакт

Нов возен ред на Македонски железници за 2012

Важење од 11.12 2011 до 08.12.2012

Петар Печков

Со новито ред на возење на ЈП МЖ од велес кон Скопје и обратно секојденвно има  8 композиции, кон Битола 4, кон Гевгелија 3 и Кочани една. Има и некои кои сообраќаат само за празник, други по празник, трети не собораќаат в недела.


Од Велес кон Скопје:  5.11, 5.40, 6.33, 7.30, 7.50,  11.50,  14.23 – во недела не сообраќа,  15.27, 19.15,  (во недела и празник во  21.15), (во понеделник и ден по државен празник во 20.25),

Од Велес кон Битола:  7.53,  15.26,  17.52 20.27

Од Велес кон Гевгелија: 6.56, 9.52, 17.41 

Од Велес кон Кочани: 16,14 ,  во недела и празник во 3.15,

 

Од Скопје кон Велес 6.05, 6.48, 9.00,  13.20 - во недела не сообраќа, 14.30, 15.20, 16.50, 17.10, 19.30, 22.40( во понеделник и ден по државен празник во 2.25)

Од  Кочани кон Велес  5.50 ,(во недела и празник во  18.23),

Од Гевгелија кон Велес: 4.49, 9.56, 17,28

Од Битола кон Велес: 3.10, 5.30, 12.45, 18.35

Меѓународен воз во правец кон Солун и Белград повеќе не сообраќаат.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »