речник контакт

Од понеделник, кој која смена на училиште

Распоред за почетокот на учебната 2018/19 година

Петар Печков

Според информациите добиени од директорите на велешките основни и средни училишта, распоредот за почетокот на учебната 2018/19 година е следен:

ОУ Блаже Конески - прво, второ, трето, четврто, 5-1,5-2,  шесто и осмо одделение од 7,30 ч

попладне од 13 ч -  5-3, 5-4, 5-5, седмо и деветто одделение

ОУ Васил Главинов второ, четврто, шесто и осмо одделение како и прво од 7,30 ч

попладне од 13ч. трето, петто, седмо и деветто одделение.

Во подрачното училиште во село Бузалково каде настава посетуваат  400 деца од 7 ч. се учениците од шесто до деветто одделение а од 13ч. се учениците од прво до петто одделение.  

Учениците од ОУ Јордан Хаџи Константинов Џинот и ОУ Благој Кирков, дополнително ќе бидат информирани за почетокот на наставата.  

ОУ Свети Кирил и Методиј сите од 8ч.

ОУ Рајко Жинзифов од Горно Оризари  сите од 8 ч.

ОУ Стојан Стојчевски Буридан  од Иванковци   од прво до петто од 7,30 од шесто до деветто одделение од 13ч.

Гимназија Кочо Рацин од 7,30ч

Економска ,,Јовче Тесличков,, од 7,30 

Коле Неделковски  прва и трета од 7,30ч 

                            втора и четврта од 13,30ч

Хемиска ,,Димитрие Чупоски,, од 13,30 ч.

АНКЕТА »

Какви специјалистички здравствени услуги користите?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »