речник контакт

Окупација

Тротоарите во центарот на Велес се запоседнати од автомобили, сообраќајната полиција не реагира.Пешаците на улица

Петар Печков

Кога последен пат како пешак ве пропшуштиле на пешачки премин?

Колку пати сте виделе сообраќаец да си прави муабет со сопственик на возило кое е непрописно паркирано а ништо не се презема?

Колку пати сте виделе автомобил паркиран среде улица,додека сопственикот си пазари во гранапчето или плаќа заостаната сметка во банка?

И последното прашање, постои ли во Велес собраќајна полиција и работи ли таа нешпто?

Ова се прашањата кои велешани си ги поставуваат откако на дело се гледа сообраќајниот хаос во градот.


И низ следнтеи фотографии  се потврдува секојдневната состојба по велешките тротоари. Нема да не изненади ако за некој ден на тротоарите никне некоја гаража, а потоа сопственикот да бара нејзина легализација,согласно постојниот Закон. Се е можно.

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »