речник контакт

Окупирани тротоари

Откако полицијaта ги избрка автомобилите од тротоарите, тиe сега се освоени од пиљарите

Петар Печков

Овие фотографии ги испрати посетител на ТРМР. Тој реагира на узурпираниот простор на тротоарите, место каде се движат пешаците. Вели дека откако полицијата ги истера автомобилите од тротоарите, сега тие се окупирани од пиљарите.

И прашува дали има комунален испектор во градов, кој ќе преземе мерки за овие тезги, кои се на поголема површина отколку што им  е дадена од локалните власти. На прашањето дали има комунален инспектор, одговорот е да, само прашање е колку тој работи.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »